Kurczak w przyprawie gyros plus - jak dla mnie fenomenalne - połączenie majonezu i keczupu.

SKŁADNIKI:
1 szt filetu z kurczaka
1/2 główki kapusty pekińskiej -- posiekać
1 słoik ogórka konserwowego
1 puszka kukurydzy
1 szt cebuli czerwonej
keczup pikantny
keczup łagodny
majonez rzymski
przyprawa gyros
1 szt filetu z kurczaka
1/2 główki kapusty pekińskiej -- posiekać
1 słoik ogórka konserwowego
1 puszka kukurydzy
1 szt cebuli czerwonej
keczup pikantny
keczup łagodny
majonez rzymski
przyprawa gyros
Podane składniki są na jedną miskę sałatki. Ja zazwyczaj robię x 2 lub nawet x 3:)
Pierś pokrojoną w kostkę wymieszać z przyprawą gyros i oliwą z oliwek, odstawić na minimum 3 godziny do lodówki. Ja najczęściej zostawiam na całą noc, wówczas mięso jest delikatniejsze i bardziej gyrosowe. Następnie usmażyć.
Zimne mięso przełożyć do miski i kolejno ułożyć na nim warstwy: ogórek pokrojony w kostkę, cebulę, ketchupy oba naraz, kukurydzę, poszatkowaną kapustę pekińską i na koniec majonez.
I opłaca tu się uzbroić w cierpliwość, bo sałatka najlepsza jest następnego dnia:)
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz