KOTLECIKI Z JAJEK
SKŁADNIKI:
6 jajek - ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
szczypiorek
2 łyżki bułki tartej
bułka tarta - do
panierki
1/2 łyżeczki soli
pieprz
olej - do
smażenia
WYKONANIE:
1. Jajka obieramy i przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
2. Dodajemy surowe jajko, bułkę tartą, szczypiorek i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy razem, by składniki się połączyły.
Polecam też zamiast wyciskania czy tarcia jajek rozdrobnić je w malakserze i również za jego pomocą połączyć składniki. Oszczędzamy przez to trochę czasu:)
3. Formujemy małe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki na średnim ogniu po ok. 10 min z każdej strony.
SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz