Owocowa bomba:) Kapitalny deser na upały. Duuużo owoców zatopionych w galaretce. Ja użyłam owoców, które akurat miałam w domu, ale myślę że równie dobrze będą tu pasować inne, jak winogrona, porzeczki, jagody, morele. Poza sezonem można użyć mrożonych owoców. Naprawdę wspaniale smakuje!
OWOCOWY BLOK
SKŁADNIKI:
brzoskwinie
śliwki
maliny
2 galaretki malinowe
WYKONANIE:
1. Wszystkie owoce myjemy, wyjmujemy pestki ze śliwek i brzoskwiń, kroimy je na mniejsze kawałki.
2. Galaretki zalewamy 75ml wrzątku, mieszamy dokładnie i zostawiamy do ostudzenia.
3. Owoce wkładamy warstwowo do keksówki, zalewamy zimną galaretką i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
4. Przed podaniem, wkładamy keksówkę na kilka sekund do większego naczynia z wrzątkiem, żeby oderwać łatwo galaretkę od dna naczynia (boki okrawamy nożem).
SMACZNEGO!!!








pomyslowe!
OdpowiedzUsuń