GULASZ Z ORIENTALNĄ NUTĄ
SKŁADNIKI
500 g wołowiny
cebula
mieszanka chińska mrożonka
sos słodko kwaśny - mały słoiczek
2 łyżki pasty gulaszowej
cebula
mieszanka chińska mrożonka
sos słodko kwaśny - mały słoiczek
2 łyżki pasty gulaszowej
masło klarowane
sól
pieprz
papryka słodka - ewentualnie ostra - jeśli ktoś woli pikantniejsze
sól
pieprz
papryka słodka - ewentualnie ostra - jeśli ktoś woli pikantniejsze
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać łyżkę masła,
zeszklić cebulę, dodać mięso - podsmażyć chwilę po czym zalać gorącą wodą. Na
osobnej patelni lekko podsmażyć mieszankę chińską. Dodać warzywa do mięsa,
przyprawić solą i pieprzem, chwilę dusić. Dodać sos słodko kwaśny i pastę
gulaszową. Dusić aż mięso będzie miękkie.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz