Zapraszam do mojej kuchni:)

Inspiracji szukam na różnych polach: w internecie, książkach, gazetach czy wspomnieniach z dzieciństwa. Jeśli tylko będzie to świeżo zaczerpnięty skądś pomysł, w miarę możliwości będę podawała źródło:)
Zapraszam do wypróbowania podanych tu przepisów i komentowania ich:)

piątek, 20 grudnia 2013

Barsz czerwony najlepszy

To jedna z moich ulubionych zup a w dodatku bardzo szybko się robi. Najlepiej smakuje mi chyba bez dodatków, podany w kubeczku. Niesamowicie rozgrzewa w chłodne dni. No i w moim domu to obowiązkowa potrawa na wigilijnym stole.

BARSZCZ CZERWONY


SKŁADNIKI:

1 kg buraków
3 liście laurowe
2 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki pieprzu
4 kulki ziela angielskiego
kostka warzywna
sól
1 łyżeczka cukru
1 łyżka soku z cytryny


WYKONANIE:

1. Buraki obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy wodą.

2. Dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy ok. pół godziny.



SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz