BEZY
SKŁADNIKI:
6 białek
1 szklanka cukru
2 łyżeczki octu
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki octu
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
WYKONANIE:
1. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2. W trakcie ubijania po trochu dosypujemy cukier.
3. Gdy piana jest już sztywna dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną i chwilę jeszcze ubijamy.
4. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonową podkładką wykładamy łyżeczką małe kleksy.
5. Pieczemy w temp. 140 stopni około 45 min.
6. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy w nim nasze bezy aż do całkowitego wystudzenia.
SMACZNEGO!!!
2. W trakcie ubijania po trochu dosypujemy cukier.
3. Gdy piana jest już sztywna dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną i chwilę jeszcze ubijamy.
4. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonową podkładką wykładamy łyżeczką małe kleksy.
5. Pieczemy w temp. 140 stopni około 45 min.
6. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy w nim nasze bezy aż do całkowitego wystudzenia.
SMACZNEGO!!!





Brak komentarzy:
Prześlij komentarz