KAPUSTA Z GRZYBAMI
SKŁADNIKI:
40 g grzybów suszonych
400 g pieczarek
500 g kapusty kiszonej
cebula
1,5 szklanki wrzątku
1,5 szklanki wrzątku
2 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
sól
pieprz
oliwa
sól
pieprz
oliwa
WYKONANIE:
1. Grzyby gotujemy ok. pół godziny, następnie odcedzamy i kroimy w paski (wywar z gotowania zachowujemy!)
2. Cebulę siekamy.
3. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie.
4. Kapustę siekamy drobno.
5. Cebulę podsmażamy, dodajemy grzyby i pieczarki i smażymy kilka minut.
6. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy podsmażoną cebulę z grzybami, zalewamy wrzątkiem + zalewą z grzybów - w sumie ok. 1,5 szklanki płynu.
7. Dusimy pod przykryciem ok. 45 min.
SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz