FILET ZAPIEKANY Z PIECZARKAMI I SEREM
SKŁADNIKI:
2 filety z kurczaka
20 dag pieczarek
2 łyżki keczupu
2 łyżki majonezu
ok.10 dag sera żółtego
sól
20 dag pieczarek
2 łyżki keczupu
2 łyżki majonezu
ok.10 dag sera żółtego
sól
pieprz
bazylia
ananas (opcjonalnie)
ananas (opcjonalnie)
WYKONANIE:
1. Filety nacieramy solą, pieprzem i bazylią i odstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godz.
2. Pieczarki ścieramy na grubej tarce i smażymy na patelni aż puszczą sok. Pod koniec smażenia solimy.
3. Ser ścieramy na grubej tarce.
4. Smarujemy mięso naprzemiennie keczupem i majonezem.
5. Posypujemy usmażonymi pieczarkami i grubą warstwą startego sera.
6. Zapiekamy w piekarniku w temp. 200 st przez ok. 20-25 min.
7. Każdy kawałek możemy po upieczeniu udekorowac plasterkiem ananasa.
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz