Zapraszam do mojej kuchni:)

Inspiracji szukam na różnych polach: w internecie, książkach, gazetach czy wspomnieniach z dzieciństwa. Jeśli tylko będzie to świeżo zaczerpnięty skądś pomysł, w miarę możliwości będę podawała źródło:)
Zapraszam do wypróbowania podanych tu przepisów i komentowania ich:)

sobota, 4 maja 2013

Parówki w cieście francuskim

Coś co moje dzieci uwielbiają:) Zresztą nie tylko dzieci. Świetnie sprawdza się jako przystawka na imprezie. Robi się bardzo szybko i szybko znika:)

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM





SKŁADNIKI:

1 płat gotowego ciasta francuskiego
5 parówek (lub więcej, zależy od ich wielkości)
jajko (do posmarowania)


WYKONANIE:

1. Rozmrożone ciasto rozkładamy na blacie.

2. Na jednym końcu układamy parówki, zawijamy w ciasto i odkrawamy.

3. W ten sam sposób zawijamy pozostałe parówki.

4. Ruloniki przekrawamy na 4 kawałki (tak, by jedna porcja zawierała pół parówki).

5. Smarujemy ciasto z wierzchu rozmąconym jajkiem.

6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.

SMACZNEGO!!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz