BRUCHIETTA Z AWOKADO
SKŁADNIKI:
bagietka lub baton pszenny
4 pomidory
2 awokado
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek extra virgin
sok z cytryny
Powyższe składniki są na większą ilość kanapek, oczywiście można je modyfikować wg potrzeb.
WYKONANIE:
1. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę usuwając środki z pestkami.
2. Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę a następnie skrapiamy sokiem z cytryny, by nie zbrązowiało.
3. Czosnek przeciskamy przez praskę.
4. Pomidory, czosnek i awokado mieszamy w miseczce.
5. Bagietkę lub baton kroimy na kromki.
6. Oliwę wlewamy na płaski talerzyk i maczamy w niej pieczywo.
7. Na wierzch nakładamy farsz i układamy na blasze.
8.Podpiekamy w piekarniku nastawionym na 180 stopni aż bułka ładnie się zarumieni.
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz