Zapraszam do mojej kuchni:)

Inspiracji szukam na różnych polach: w internecie, książkach, gazetach czy wspomnieniach z dzieciństwa. Jeśli tylko będzie to świeżo zaczerpnięty skądś pomysł, w miarę możliwości będę podawała źródło:)
Zapraszam do wypróbowania podanych tu przepisów i komentowania ich:)

środa, 9 października 2013

Dip koperkowy

Świetny do mięs, krakersów albo paluszków chlebowych. Przepis znalazłam TU.

DIP KOPERKOWY


SKŁADNIKI:

1/2 szklanki śmietany 18%
1/4 szklanki majonezu
2 łyżki koperku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz


WYKONANIE:

1. Koperek siekamy.

2. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem.

3. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny, by składniki się przegryzły.


SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz