GOŁĄBKI INACZEJ
SKŁADNIKI:
1 kg kapusty białej
1 kg mięsa mielonego
1 woreczek
ryżu
3 jajka
1 l bulionu warzywnego
3 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
majeranek
WYKONANIE:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut a następnie studzimy.
2. Kapustę szatkujemy.
3. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
4. Mięso mieszamy z kapustą, ryżem, cebulą i jajkiem oraz doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
5. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i na oleju smażymy na złoty kolor.
6. Z bulionu, koncentratu pomidorowego i tłuszczu na którym smażyliśmy robimy sos.
6. Przekładamy gołąbki do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i dusimy ok. 30 minut w temp. 170 stopni.
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz