BISZKOPCIKI
SKŁADNIKI:
2 jajka
7 łyżek cukru pudru
8 łyżek mąki
cukier puder - do posypania
szczypta soli
7 łyżek cukru pudru
8 łyżek mąki
cukier puder - do posypania
szczypta soli
WYKONANIE:
1. Oddzielamy białka od żółtek.
2. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.
3. Powoli
i partiami dodajemy cukier puder, nie przerywając miksowania.
4. Pojedynczo wlewamy żółtka
i łączymy składniki.
5. Przesianą mąkę wsypujemy do masy i delikatnie łączymy, używając
drewnianej łyżki.
6. Blachę wykłądamy papierem do pieczenia.
7. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką.
8. Wyciskamy
podłużne kształty ciasta lub okrągłe. Delikatnie posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy na
10 minut.
9. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez12 minut w temperaturze 180
stopni
SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz