PLACKI DYNIOWO-ZIEMNIACZANE
SKŁADNIKI:
ok. 1/2 kg dyni
4 ziemniaki
4 ziemniaki
4 łyżki mąki
1 jajko
cebula
1 ząbek czosnku
sól
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
olej
WYKONANIE:
1. Dynię i ziemniaki obieramy i trzemy na tarce, a następnie odsączamy z nadmiaru wody.
2. Cebulę bardzo drobno siekamy.
3. Czosnek przeciskamy przez praskę.
4. Mieszamy ziemniaki, dynię, cebulę i czosnek, dodajemy jajko, sól i pieprz a na końcu mąkę. Dokładnie mieszamy.
5. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką placki.
6. Smażymy na złoto. Przed podaniem odsączamy na papierowym ręczniku.
SMACZNEGO!!!




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz