DELICJE W PIANCE
SKŁADNIKI:
2 opakowania galaretki malinowej
1 opakowanie galaretki cytrynowej
2 opakowania śnieżki
1 1/2 szklanki mleka
biszkopty
delicje
WYKONANIE:
1. Tortownicę wykładamy biszkoptami.
2. Jedną galaretkę malinową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku. Zostawiamy do ostudzenia.
3. Jedną śnieżkę ubijamy z 3/4 szklanki mleka. Dodajemy stopniowo ostudzoną galaretkę.
4. Wykładamy na biszkopty i wkładamy do lodówki.
5. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzącej wody.
6. Drugą malinową galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody.
7. Odstawiamy obie galaretki do wystudzenia.
8. Drugą śnieżkę przygotowujemy tak jak poprzednią, dodając stopniowo cytrynową galaretkę.
9. Wyjmujemy z lodówki tortownicę i na zastygłą piankę malinową wykładamy delicje.
10. Na wierzch wykładamy połowę pianki cytrynowej i wstawiamy ponownie do lodówki.
11. Gdy pianka stwardnieje, wylewamy na wierzch tężejącą galaretkę malinową i wkładamy do lodówki.
12. Pilnujemy, by pozostała część pianki cytrynowej nie stwardniała zbyt mocno, więc co kilka minut miksujemy na dużych obrotach.
13. Gdy galaretka na naszym torcie będzie wystarczająco twarda, wykładamy na nią masę cytrynową.
14. Chłodzimy całość w lodówce.
2. Jedną galaretkę malinową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku. Zostawiamy do ostudzenia.
3. Jedną śnieżkę ubijamy z 3/4 szklanki mleka. Dodajemy stopniowo ostudzoną galaretkę.
4. Wykładamy na biszkopty i wkładamy do lodówki.
5. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzącej wody.
6. Drugą malinową galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody.
7. Odstawiamy obie galaretki do wystudzenia.
8. Drugą śnieżkę przygotowujemy tak jak poprzednią, dodając stopniowo cytrynową galaretkę.
9. Wyjmujemy z lodówki tortownicę i na zastygłą piankę malinową wykładamy delicje.
10. Na wierzch wykładamy połowę pianki cytrynowej i wstawiamy ponownie do lodówki.
11. Gdy pianka stwardnieje, wylewamy na wierzch tężejącą galaretkę malinową i wkładamy do lodówki.
12. Pilnujemy, by pozostała część pianki cytrynowej nie stwardniała zbyt mocno, więc co kilka minut miksujemy na dużych obrotach.
13. Gdy galaretka na naszym torcie będzie wystarczająco twarda, wykładamy na nią masę cytrynową.
14. Chłodzimy całość w lodówce.
15. Gdy górna masa lekko stężeje, ozdabiamy ją kolorową posypką.
WAŻNE - Nie popełnijcie tego błędu co ja. Jak widać na zdjęciach posypka troszkę mi się rozpłynęła, gdyż dałam ją na piankę zanim ta stężała. Choć nie zepsuło to absolutnie smaku ciasta:)
SMACZNEGO!!!




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz