CIASTKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI
SKŁADNIKI:
1 płat ciasta francuskiego
truskawki
truskawki
WYKONANIE:
1. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i kroimy w kwadraciki o bokach ok.
5cm.
2. Truskawki myjemy, obieramy i dzielimy na połówki.
3. Każdy kwadracik ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, na środek kładziemy połówkę truskawki.
4. Pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 15-20 min (aż będą ładnie zarumienione)
CIASTKA FRANCUSKIE Z RABARBAREM
SKADNIKI:
płat ciasta francuskiego
2 łodygi rabarbaru
pół szklanki cukru
WYKONANIE:
1. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i kroimy w kwadraciki o bokach ok. 5cm.
2. Rabarbar myjemy, obieramy z włókien i kroimy w plasterki ok. 0,5cm.
3. Wsypujemy pokrojony rabarbar do miseczki, zasypujemy cukrem i mieszamy, by cukier dokładnie oblepił plasterki.
4. Każdy kwadracik ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, na środek kładziemy po 3 plasterki rabarbaru.
4. Pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 15-20 min (aż będą ładnie zarumienione)
SMACZNEGO!!!








Brak komentarzy:
Prześlij komentarz