U mnie w domu, o ile kompoty są spijane i lubiane, tak wszystko co w nich pływa, zazwyczaj lądowało w koszu. Długo zastanawiałam się, co można z rozgotowanymi owocami zrobić, aż znalazłam
TUTAJ rozwiązanie. Przyznaję, że podeszłam do przepisu z dużą rezerwą i nastawieniem, że rodzina zbojkotuje efekt, ale mile się rozczarowałam. Deser, jaki wyszedł był wyjątkowo smaczny, słodki, gęsty i sycący. Wykorzystałam tu owoce z
kompotu z truskawek i rabarbaru, ale myślę, że inne owoce smakować będą równie dobrze.
SMOOTHIE TRUSKAWKOWO-RABARBAROWE - z kompotu
SKŁADNIKI:
owoce z kompotu
banan
200 g jogurtu naturalnego
WYKONANIE:
1. Owoce odcedzamy dokładnie na sitku.
2. Dodajemy banana i jogurt i
dokładnie miksujemy blenderem.
3. Podajemy mocno schłodzone.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz