GALARETKI
SKŁADNIKI:
kilka galaretek o różnych smakach
WYKONANIE:
1. Galaretki rozpuszczamy w połowie wrzątku podanego na opakowaniu (250ml).
2. Na formę silikonową wylewamy pierwszą galaretkę (w przypadku innej formy wykładamy jej dno folią spożywczą) Wstawiamy do lodówki i gdy stężeje lekko wlewamy drugą.
3. W ten sam sposób postępujemy z kolejnymi.
4. Gdy ostatnia wartswa mocno stężeje, wyjmujemy z lodówki.
5. W przypadku formy silikonowej wkładamy ją na kilka sekund do wrzątku (w większym naczyniu bądź w zlewie - wystarczy by dno formy sięgnęło wrzątku). Nożem odkrawamy boki od formy. Na formę kładziemy deskę do krojenia i całość odwracamy do góry dnem. Galaretka powinna sama odejść od formy i wylądować na desce. Kroimy na kostki.
W przypadku robieniu na folii, wyciągamy całość, odwracamy, zdejmujemy folię i kroimy.
SMACZNEGO!!!




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz