KREWETKI ZAPIEKANE Z CZOSNKIEM I POMIDORAMI
SKŁADNIKI
5 krewetek Black Tiger
1 ząbek czosnku
2 pomidorki koktajlowe
natka pietruszki
1 łyżka masła
sól
sok z cytryny
1 ząbek czosnku
2 pomidorki koktajlowe
natka pietruszki
1 łyżka masła
sól
sok z cytryny
Krewetki rozmrażamy. Jeśli mają pancerze obieramy, pozostawiając sam
ogonek. Nacinamy je nożem wzdłuż tułowia i usuwamy ciemne jelito (czarna
nitka ciągnąca się wzdłuż tułowia). Płuczemy i suszymy na papierowych
ręcznikach. Jeśli mamy krewetki już ugotowane (pomarańczowe) tylko rozmrażamy i suszymy.
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Krewetki układamy w małym naczyniu żaroodpornym, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, pokrojone pomidorki koktajlowe i natkę pietruszki. Solimy a na wierzch kładziemy masło.. Zapiekamy przez około 7 minut. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Krewetki układamy w małym naczyniu żaroodpornym, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, pokrojone pomidorki koktajlowe i natkę pietruszki. Solimy a na wierzch kładziemy masło.. Zapiekamy przez około 7 minut. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz