SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM
SKŁADNIKI:
makaron spaghetti
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka pomidorów
4 ząbki czosnku
100 ml kremówki
bazylia
oregano
natka pietruszki
sól
pieprz
masło klarowane
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka pomidorów
4 ząbki czosnku
100 ml kremówki
bazylia
oregano
natka pietruszki
sól
pieprz
masło klarowane
WYKONANIE:
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzewamy masło.
3. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i smażymy na złoty kolor.
4. Tuńczyka odsączamy i dodajemy do czosnku.
5.Smażymy, mieszając ok. 2 minuty.
6. Dodajemy pomidory z puszki.
7. Dodajemy zioła.
8. Wlewamy śmietanę i mieszamy.
9. Zagotowujemy i trzymamy na średnim ogniu ok. 5 min.
10. Doprawiamy solą i pieprzem.
11. Makaron odcedzamy i wykładamy na talerz, polewamy sosem z tuńczyka.
SMACZNEGO!!!
2. Na patelni rozgrzewamy masło.
3. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i smażymy na złoty kolor.
4. Tuńczyka odsączamy i dodajemy do czosnku.
5.Smażymy, mieszając ok. 2 minuty.
6. Dodajemy pomidory z puszki.
7. Dodajemy zioła.
8. Wlewamy śmietanę i mieszamy.
9. Zagotowujemy i trzymamy na średnim ogniu ok. 5 min.
10. Doprawiamy solą i pieprzem.
11. Makaron odcedzamy i wykładamy na talerz, polewamy sosem z tuńczyka.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz