Moje dzieci najbardziej lubią je posypane cukrem pudrem lub polane nutellą, czasami dżemem. Rewelacyjne są ze słodkim twarożkiem z rodzynkami albo z konfiturą malinową. Wariacji na temat dodatków jest nieskończoność:)
NAJLEPSZE NALEŚNIKI
SKŁADNIKI:
2 szklanki mleka
2 szklanki wody
2 jajka
2,5 szklanki mąki
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta kardamonu (opcjonalnie)
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
2 szklanki wody
2 jajka
2,5 szklanki mąki
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta kardamonu (opcjonalnie)
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
WYKONANIE:
1. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
2. Patelnię nagrzewamy, spryskujemy
lekko olejem i smażymy naleśniki na złoty kolor.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz