CHRUPIĄCE GOFRY
SKŁADNIKI:
4 jajka
4 szklanki mleka
4 szklanki mąki
5 łyżeczek cukru z wanilią
3 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru pudru
12 łyżek oleju
szczypta soli
WYKONANIE:
2. Osobno miksujemy żółtka, mąkę, mleko, olej i proszek do pieczenia.
3. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
4. Gofrownicę nagrzewamy i smarujemy olejem za pomocą pędzelka.
5. Na nagrzaną gofrownicę wlewamy ciasto, zamykamy i pieczemy aż gofry się ładnie zarumienią (należy co chwilę sprawdzać, by się nie spiekły za bardzo)
7. Podajemy z bitą śmietaną, dżemem, konfiturą, sosem czekoladowym lub owocowym albo posypane cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz