ZUPA SEROWA Z GRZANKAMI
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego z indyka
1 cebula
1 cebula
3 ząbki
czosnku
1 l bulionu drobiowego
4 kostki serka topionego
500 g pieczarek
4 kromki batonu lub innego białego pieczywa
1 l bulionu drobiowego
4 kostki serka topionego
500 g pieczarek
4 kromki batonu lub innego białego pieczywa
WYKONANIE:
1. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na maśle na złoty kolor.
2. Dodajemy mięso i smażymy kilka minut.
3. Bulion zagotowujemy i dodajemy do niego mięso.
4. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na maśle. Dodajemy do zupy.
5. Do całości wrzucamy serki.
6. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu kilka minut.
7. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
8. Kromki chleba kroimy w kostkę. Pieczemy ok. 10 minut aż się ładnie zarumienią.
9. Zupę rozlewamy do miseczek, posypujemy grzankami.
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz