SKŁADNIKI:
2 puszki pomidorów w puszce
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 marchew
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 marchew
2 łodygi selera naciowego
0,5l bulionu warzywnego
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka natki pietruszki
bazylia
sól
pieprz
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka natki pietruszki
bazylia
sól
pieprz
WYKONANIE:
1. Pomidory miksujemy dokładnie blenderem.
2. Cebulę i czosnek drobno siekamy.
3. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i dusimy cebulę z czosnkiem ok. 2 minuty.
4. Dodajemy pomidory i gotujemy ok. 10 min. na małym ogniu.
5. Marchewkę i seler naciowy kroimy w kosteczkę i dodajemy do pomidorów.
6. Dolewamy do garnka z pomidorami bulion, przyprawiamy, bazylią, solą i pieprzem.
7. Gotujemy ok. 15 min. aż warzywa zmiękną.
8. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem typu muszelki, posypaną posiekaną natką pietruszki.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz